Natuurgeneeskundig consult

Het natuurgeneeskundig consult bevat een groot scala en mix aan technieken en therapieën. Deze technieken komen tot stand doordat ik in (gedeeltelijke) trance raak waardoor ik automatisch geleid wordt door een zeer krachtige energie en ik u ga behandelen. Doordat ik mij laat leiden is dit ook een pure vorm van genezing. Energie stroomt immers daar waar het naar toe moet.

De therapieën die ik toepas waaraan u kunt denken zijn: verschillende soorten energetische therapieën, Shiatsu, acupressuur, bindweefselmassage en andere massagetechnieken , Yoga, Fysiotherapie, manuele therapie, chiropractie, hypnotherapie, traumatherapie etc.

Eigenlijk worden alle technieken gebruikt van verschillende therapieën om u zo effectief mogelijk te kunnen behandelen, zowel op fysiek als psychisch/ emotioneel niveau. Het beste van alle therapieën worden naar bovengehaald om u zo specifiek en snel mogelijk te kunnen behandelen met vaak een blijvend positief resultaat.

De therapie heeft een holistische benadering. Het hele lichaam zal en moet ook behandeld worden om tot een goed resultaat te komen, ook al gaat het bijvoorbeeld alleen maar om behandeling van uw kleine teen. De oorzaak kan veel dieper liggen. En dat is waar het hier ook om draait: de bedoeling om de oorzaak weg te halen van wat voor ziekte of aandoening dan ook om vervolgens de symptomen te behandelen. Soms komt het ook voor dat als de oorzaak weggehaald wordt de symptomen automatisch opgelost worden. Alleen als de oorzaak wordt weggehaald, kan een bepaalde ziekte of aandoening echt wegblijven. Wordt de oorzaak niet weggehaald, dan kan de klacht altijd weer terugkomen. Daarom wordt o.a. de atlascorrectie toegepast (zie Regenesis). Dit is het "geheim" voor een goed resultaat. Wij doen dan ook niet aan symptoombehandeling.

Zoals uit bovenstaande blijkt bestaat het natuurgeneeskundig consult voornamelijk veel uit energetisch lichaamswerk. Maar sinds ik in 2019 HBO bachelor afgestudeerd ben als E.E.N. (Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde) therapeut kunnen de behandelingen ook worden aangevuld met o.a.: bachbloesemtherapie, orthomoleculaire therapie, regressietherapie, psychologie, spiritualiteit etc. Ook wordt de stemanalyse ingezet, om een goed beeld van de klachten te krijgen en om u een geluidsrecept mee te geven voor thuisbehandeling (zie hoofdstukje stemanalyse). De PLR therapie (zie hoofdstukje PLR) kan ook worden toegepast indien noodzakelijk Tevens kunnen er voedingsadviezen gegeven worden en kunnen oefeningen mee naar huis genomen worden als dit noodzakelijk is.

De eerste sessie zal 2 uur duren. Hierin zit een intakegesprek, een onderzoek om de oorzaak vast te stellen, de stemanalyse en de behandeling zelf. De vervolgsessies zijn 1,5 uur. Trek iets makkelijks aan waarin u zich goed kunt bewegen.

Hieronder volgen nog enkele voorbeelden van klachten die met deze behandeling toepasbaar en/of ondersteunend zijn:
Hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, huidproblemen, allergie, tia, oog-en oorklachten, luchtwegen, astma, bronchitis, rug-en nekklachten, hernia, whiplash, frozen shoulder, PDS, hoog cholesterol, carpaaltunnelsyndroom, scoliose, kyphose, lordose, atlascorrectie, spit, ischias, alle orgaanklachten, blessures, botbreuken, ontstekingen, reuma, fybromyalgie, rsi, cvs, ziekte van Chron, ziekte van Parkinson, ziekte van Meniere, alle problemen van het beendergestel, schedel en spieren, imuunsysteem, kanker, leukemie, bloedziekten, (cluster) hoofdpijn, migraine, artrose, MS, gewrichtsklachten, duizeligheid, emotionele problemen zoals: trauma, angsten, fobieën, verslaving, nervositeit, burn-out, depressiviteit, minderwaardigheidsgevoelens, gedrags-en concentratiestoornisssen, AD(H)D, PDD-NOS, autisme , vage en uitbehandelde klachten, etc.etc.