Ervaringen

(Onderstaand staan een aantal ervaringen van cliënten die in mijn praktijk zijn geweest. Om privacy redenen is alleen de voornaam of zijn alleen de initialen vermeld.)


Ongeveer 2,5 jaar geleden werd er bij mij op 26 jarige leeftijd een hernia geconstateerd. Mijn situatie was zorgelijk . Van sportvrouw naar invalide. Mijn lichaam gaf geen thuis en ik had meerdere soorten medicaties en therapieën geprobeerd en lag al 50 dagen achtereen op bed. Omdat ik niet meer kon zitten en pijn had bij het lopen stond ik open voor deze manier van genezen. Door een dame van mijn sportclub ben ik bij Rob terecht gekomen. Ik wilde alles proberen om mij beter te voelen. Al na de eerste behandeling was het duidelijk wat het resultaat was. Mijn blokkades van vroeger, astma en gevoeligheid aan de darmen kwamen ook aan bod . Best heftig want ik voelde mij erg misselijk. Daarna is het met beide issues stukken beter gegaan. Stukje rust kwam terug. Het aller mooiste wat mij is overkomen... pijn met zitten en lopen was na de eerste behandeling minimaal!!! Vanaf deze dag kon ik weer rustig gaan bewegen en mijn medicatie laten staan. Ik kom nog steeds eens in de zoveel tijd bij Rob voor onderhoud en ben hem dankbaar. Inmiddels werk en sport ik weer volop. Dit heeft mij enorm geholpen om weer terug te komen in de maatschappij. Sta open voor deze manier van genezing !

Grazie, Rotterdam


Al sinds mijn 14e (ik ben nu 56) heb ik na het kauwen aanhoudende pijn onder mijn linker oog. De pijn verdwijnt alleen als ik heb geslapen. Ik had in de afgelopen bijna veertig jaar al heel wat 'afgedokterd' voor ik bij Rob terecht kwam, nu 3 jaar geleden. Ik heb o.a. operaties gehad aan mijn neustussenschot en aan mijn kaak (dit is slechts een greep uit wat ik heb geprobeerd), maar niets hielp om de pijn te verminderen of weg te nemen. Met zijn energetisch lichamelijke behandelingen heeft Rob in vier behandelingen een groot deel van de pijn weg weten te krijgen. Het is nu een stuk draaglijker. Hebt u (langdurige) pijnklachten die elders niet kunnen worden verholpen? Dan kan ik therapeut Rob Prooi van harte aanbevelen!

Marlies, januari 2016 Rotterdam


Ik kom nu al bijna 2 jaar bij Rob Prooi (met grote tussenpauzes) en ben er erg over te spreken. Zelf ben ik erg sceptisch ingesteld en kan ik oprecht zeggen dat dit werkt. Ik heb de afgelopen jaren moeite gehad met psychische klachten, waaronder een burn-out en ook daardoor fysiek veel last gehad van allerlei vervelende kwalen. Door de behandelingen ben ik mentaal stabiel en heb ik weinig tot minimale lichamelijke klachten. Je merkt dat de energie in je lichaam zijn plaats weer begint te vinden en je weer tot jezelf komt. Wat ik dacht nooit meer te voelen. Rob, heel erg bedankt hiervoor!

Britt, Barendrecht


Beste Rob,
Dank je wel dat je vanavond tijd voor me had. De massage was meer dan een massage. Sinds maart 2012 heb ik me nog niet zo goed gevoeld als nu. Ik heb geen pijn in de rug. Er is ruimte en licht op alle niveaus. Ruimte in mijn denken. Ruimte om eindelijk eens te huilen. Ruimte om diep adem te halen. Ruimte in mijn lichaam. Alsof er een zware last van me is weggenomen. Voel een grote dankbaarheid. En een blijdschap. Er is het nodige in gang gezet voel ik. Dit wilde ik even met je delen . Ik ben blij dat jij er bent.

N.O. , Barendrecht


Mijn zoon Merijn van 10 had last van pijn in zijn knieën. Als hij op één dag gym had op school en trainen 's middags dan bleef hij daar lang last van houden. De huisarts verwees ons door naar de kinderfysiotherapeut. Daar deed hij 8 maanden lang oefeningen om zijn spieren te rekken en zijn buikspieren te versterken, tot we met vakantie zouden gaan. Een wandelvakantie, dus op aanraden van de kinderfysio hebben we toen dempende inlegzooltjes gebruikt. Dat hielp en hij had minder pijn daarna. Na een jaar was de pijn weer terug, ook met de dempende zooltjes. Opnieuw gingen we bij de kinderfysio langs. Daar kreeg hij oefeningen om zijn pezen op te rekken. Ondanks een half jaar oefenen elke week was de pijn er nog steeds, ook na aanpassing van speciale dempende zooltjes. De kinderfysio wilde ons doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een advies. En toen dacht ik: genoeg! Ik was zelf onder behandeling bij Rob en vroeg of hij misschien tijd had. Dat had hij toevallig dezelfde avond. Toen het klaar was en we terug liepen naar de auto zei Merijn 'het lijkt wel of er meer ruimte zit tussen mijn benen! Normaal schuren ze een beetje tegen elkaar, maar nu niet meer'. We zijn nog één keer terug geweest en daarna nooit meer want de pijn was weg en bleef weg. Dat is inmiddels zo'n 1,5 jaar geleden en hij heeft nooit meer last gehad, zelfs niet toen hij een groeispurt kreeg waarbij hij in een half jaar 10 cm groeide.

Anne, Rotterdam


Zojuist heb ik in de tuin gewerkt en elke keer weer genoot ik ervan dat ik geen pijn in mijn rug/heupen had! Het is echt een wereld van verschil: ik heb energie genoeg om in de tuin te kunnen werken (dat is jaren niet zo geweest) en ik heb geen pijn. Gewoon in de tuin werken is echt al een traktatie. Dank je wel!

Anne, Rotterdam


Al sinds ik me kan herinneren heb ik zulke extreem vaste spieren bij mijn schouders dat zelfs de lichtste aanraking pijn doet en ik af en toe hoofdpijn heb van de afknelling. Echt van alles geprobeerd maar bij elke aanpak is het effect van heel korte duur. En ondanks dat ik niet goed kan bevatten wat deze behandeling precies is (en ik altijd graag in control ben)is het effect bizar. Na een aantal keren kan ik maanden zonder klachten vooruit en voel ik dat alles echt los zit. Ik merk wel dat onderhoud nodig is maar dat heb ik er graag voor over.

W.S. , Barendrecht


Ik kan nu pas reageren omdat we net terug zijn van een paar dagen Oostenrijk. Maar ik moet zeggen dat het goed gaat met mijn dochter!!!!! Dag nadat ze bij jou was geweest werd ze wakker met de tekst "ik voel me heerlijk". In alle dagen 1 keer heel kort hoofdpijn gehad dus dat is een schijntje van wat ze ervoor had. Ik durf bijna niet te hopen dat dit de oplossing is, zal je op de hoogte houden, ok?

Groetjes, W.S., Barendrecht


Toen ik een paar jaar geleden stopte met werken leek het alsof ik nu alles zou kunnen gaan doen waar ik in jaren niet aan toegekomen was. Er waren echter twee hindernissen die dat enigszins bemoeilijkten. De ene hindernis was een meniscus (scheurtje) die het lopen in de weg zat en de andere hindernis was mijn tennisarm. Wat betreft de meniscus had ik al mijn hoop gevestigd op een operatie, maar helaas: de arts, die heel goed bekend staat, gaf mij 50 procent kans dat een operatie tot het gewenste resultaat zou leiden. Jammer, dan maar geen operatie. Dan de tennisarm. De fysiotherapeut, waarbij ik goede ervaringen heb, zei na een aantal behandelingen dat hij me niet verder kon helpen dan waar hij tot nu toe was gekomen. Het ging wel beter, maar het was niet over. Op een bepaald moment vertelde de dochter van mijn zusje dat ze al een tijdje met een tennisarm tobde, maar nu na een aantal behandelingen bij een natuurgeneeskundig therapeut ging het veel beter. En op het moment dat ik ze weer sprak, was ze er helemaal van af. Toen ik dat hoorde, heb ik contact opgenomen met die natuurgeneeskundig therapeut, Rob Prooi. Vervolgens heb ik zijn website bekeken en een afspraak met hem gemaakt. Na een aantal sessies ging het al een beetje beter zowel met mijn knie als met mijn arm. De pijn verminderde en was zelfs af en toe helemaal afwezig. Momenteel ben ik mijn knie eigenlijk helemaal vergeten. Alleen bij het horen van de naam meniscus moet ik er weer aan denken hoeveel pijn ik had en hoe lastig het lopen en vooral het traplopen was. Momenteel ben ik weer wekelijks aan het hardlopen. Mijn tennisarm behoort gelukkig ook tot het verleden. Soms weet ik niet eens meer over welke arm het ging. Ik ben dan ook mijn nichtje, maar vooral mijn natuurgeneeskundig therapeut Rob Prooi erg dankbaar. Dankzij hem kan ik weer alles gaan doen wat ik van plan was. Ik waardeer dit nog meer dan voor de pijn. Soms moet je iets negatiefs ervaren om extra blij te zijn met het positieve.

W.V., Zwijndrecht


De regenesis (trans-healing) therapie is een belangrijke schakel geweest in mijn helingsproces t.a.v mijn astma. Er is nog geen volledige genezing maar momenteel functioneer ik op een voor mij zeer aanvaardbaar niveau. Elke behandeling verloopt weer anders, soms is het een echte work-out, soms is er meer rust in een behandeling. Wanneer je het vertrouwen kunt voelen om je volledig aan het proces over te geven kan er een transformatieproces in jezelf plaatsvinden waarin Rob je heel goed kan begeleiden.

M.K., Barendrecht


Zo'n 2 jaar geleden stond ik op met een enorme pijn in mijn schouder en arm. Ik had geen kracht meer in mijn arm, en aankleden ging nog net. Op internet zocht ik naar een masseur in de buurt. Ik voelde me hulpeloos en toevallig kon ik diezelfde middag nog bij voor-zorg terecht. Eenmaal in de auto ingestapt merkte ik dat ik zelfs niet kon schakelen door een lamme arm en de pijn was heftig. Bij uitzondering kwam Rob eind van de middag naar mijn huis. Ik dacht dat ik een reguliere massage zou krijgen. Toen legde hij mij uit wat hij deed. Ik was zo hopeloos dat ik overal voor openstond. Hij begon de behandeling, en ik wist niet wat ik kon verwachten. Eenmaal met de sessie begonnen, merkte ik dat ik van binnenuit warmte uitstraalde en werd ik licht in mijn hoofd. Ik gaf me over en onder begeleiding van Rob nam mijn lichaam het over. Ik merkte dat ik alle weerstand losliet en hierdoor mijn gewrichten en spieren versoepelden. Wat er tijdens en na de sessie met me gebeurde is moeilijk te beschrijven. Het warme gevoel hield ik tot de volgende dag nog over, en diezelfde avond kwamen ook nog eens heel wat emoties los, die ik maar uithuilde. Maar de pijn en de krachteloze arm was voorbij. Nog steeds als ik maar iets aanvoel, maak ik een afspraak bij Rob, en elke keer met een verrassende resultaat die mij na de sessie meer rust geeft, zowel lichamelijk en geestelijk. Het was lastig om dit mijn vriendinnen uit te leggen. Het is een soort gevoel van even aandacht en bij jezelf komen en je eigen krachten aanspreken en erkennen. Mijn vriendinnen waren ook geïnteresseerd, en één van hen gaat nu ook regelmatig naar Rob, met verassende resultaten. Ik zou dit iedereen kunnen aanbevelen, al is het om te kijken wat het met jou gaat doen, ongeacht of je een specifieke klacht hebt of niet. Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Rob de sessies uitvoert. Hij geeft een bepaalde rust, zonder oordeel of bemoeienis. Naar mijn gevoel begeleid hij alleen maar in een sessie waar je zelf je eigen genezingsproces met eigen energie inzet. Een ieder moet voor zichzelf ontdekken wat dit voor hem/haar gaat betekenen. Probeer het voor jezelf uit zou ik zeggen!

S.K., Barendrecht


Ik was 80 jaar toen ik bij Rob terecht kwam. Ik had heel veel last van mijn knie en was bang dat ik een kunstknie moest hebben. Mijn heup was namelijk ook al versleten en daar hebben ze een nieuwe ingezet. De eerste behandeling raakte Rob mijn knie totaal niet aan. Hij was alleen maar in mijn aura bezig en heftige emoties kwamen los. "Deze emoties hebben allemaal met je knie te maken" zei Rob nog. En hij had daar gelijk in. Na een aantal intensieve behandelingen, waarbij hij nu ook wel aan de knie kwam, voelde mijn knie zich stukken beter. En voorlopig gaat het nog zo goed dat ik er zeker niet het mes in laat zetten. Ook werd het "gezoem" in mijn hoofd minder en was soms zelfs helemaal weg. Nadat mijn dochter en mijn man waren overleden had ik ook weinig zelfvertrouwen meer. Maar na deze behandelingen kreeg ik weer zoveel zelfvertrouwen en levensenergie dat ik weer op vakantie ben geweest met onbekende mensen in een groepsreis. Dit had ik nooit meer durven dromen. Ook de mensen om mij heen zien dat ik veranderd ben en dat allemaal dankzij Rob. Ik ben zo blij dat ik hem ontmoet heb.

B.K , Barendrecht


Alleen een paar woorden: met mijn rug (hernia) gaat het heel goed. De laatste behandeling heeft een enorme impact gehad en nog heeft... de darmen borrelen door maar vooral de bewustwording is verassend.

J.H., Rotterdam


Een tijd geleden ben ik bij Rob terecht gekomen na een bezoek aan de paranormale beurs samen met een vriendin die gelijk een afspraak ging maken. Door haar werd ik nog enthousiaster. Ik liep al een tijdje met rug klachten maar de hoofd zaak was wel mijn carpaal tunnel syndroom. Na een gesprek met Rob en het verhaal van mijn vriendin dacht ik baad het niet dan...het bekende verhaal...maar inmiddels ben ik er ruim een jaar van af en is mijn rug ook sterk verbeterd, kon dit jaar weer eens lekker knallen met skiën, was weer ff geleden, maar het belangrijkste dat ik de tinteling in mijn handen kwijt ben. Bedankt Rob.

R.D, Gouda


Het komt regelmatig voor dat ik mensen hoor over blessures of klachten waar een fysiotherapeut of huisarts geen raad mee weet, ook specialisten kunnen ze niet in een vakje plaatsen. Ik durf me op zo'n moment wel te mengen in het gesprek en vertel ze over mijn ervaringen met de behandelingen van Rob. Voor ze kiezen voor een ingrijpende behandeling adviseer ik ze toch eerst eens een afspraak te maken bij Voor-Zorg. Als men dan vraagt: "Wat doet Rob dan precies?" Dan moet ik het antwoord schuldig blijven. De behandelingen zijn voor iedereen anders en zijn door mij niet uit te leggen. Je moet het ondergaan om te weten dat het voor je werkt. Achteraf hoor ik wel eens: "Nu snap ik waarom je het niet kon uitleggen, dat is het ook niet, maar het werkt wel!" Begin 2013 kwam ik bij Rob met diverse klachten; Mijn lichaam was letterlijk uit balans; Scoliose, schuin bekken, beenlengte verschil, doorgezakte voeten en ook in het koppie was één en ander uit balans. Ik was veel moe en gespannen. Daarbij had ik ook een overbelastingblessure aan de hamstring/aanhechting bilspier. De eerste behandelingen volgden vrij kort op elkaar en de blessure werd al gauw minder. In juni van 2013 stopte ik met het gebruik van mijn steunzolen, die ik sinds 1995 regelmatig liet aanmeten. Ik voelde me steeds energieker en kon zowel lichamelijk als geestelijk veel meer aan. Begin 2014 voelde ik me zo fit en sterk dat ik besloot dat jaar de marathon van Rotterdam te gaan lopen. Als extra ondersteuning tegen overbelasting ben ik, na anderhalf jaar van afwezigheid, weer eens naar mijn fysiotherapeute gegaan. Ze wist niet wat ze zag, zo'n ander lichaam. Geen beenlengte verschil meer, van de scoliose was nagenoeg niets te zien. Mijn spieren en ledematen soepel. Ze vroeg of ze eens aanwezig mocht zijn bij een behandeling van Rob, want zei ze: "Ik heb geleerd dat dit niet kan, maar jij bent het bewijs dat het dus wel kan!" Ze zag hoe Rob te werk ging en was behoorlijk onder de indruk. Twee marathons later heb ik nog steeds het gevoel dat ik de hele wereld aan kan en dankzij 4 - 6 wekelijks 'onderhoud' blijf ik energiek en in balans.

Esther, Barendrecht


Door een zware overbelasting van mijn rug heb ik een totale verkramping opgelopen, van het middenrif tot in de nek en ook tot in de armen. Een manueel therapeut heeft, door het weer terug recht zetten van een aantal wervels, gezorgd dat de pijn verdween, maar ik hield er een vervelend restverschijnsel aan over, namelijk tintelende vingers. Dat vervelende gevoel is door de behandeling van Rob vrijwel verdwenen. Daarnaast is door de behandeling mijn algemene energieniveau toegenomen en zijn verschijnselen van vermoeidheid en lusteloosheid verminderd.

K.L., Koudekerke