Massage

Al sinds de klassieke oudheid is de heilzame werking van massage bekend. Het begrip ‘massage’ komt van het Griekse woord ‘massein’ wat zoveel betekent als kneden en is met het Latijnse woord ‘manus’, wat hand betekent, verwant.

Behalve een versterkte doorbloeding van de spieren en de huid door massage kan men een inwerking op het onderhuidse vetweefsel en het bindweefsel vaststellen. Massage is in staat het lichaam snel te bevrijden van stoffen die vrijkomen bij vermoeidheid en van spierpijn, spierverhardingen en spierspanning. Massage voorkomt daardoor niet alleen sportletsels als spierverrekkingen en spierscheuren, maar verbetert ook de doorbloeding en helpt bij het transport van energie naar het spierstelsel. Massage verlicht het werk van hart en bloedsomloop, zorgt voor een daling van het ademhalingsritme, afname van spierspanning en huidweerstand en zorgt voor een toename van de beweegelijkheid van de gewrichten en heeft zelfs effekt op orgaansystemen.

Zoals uit bovenstaande blijkt is massage ontspannend, therapeutisch en preventief tegen ziektes, aandoeningen en blessures.

In de loop van de tijd zijn er veel soorten massages ontstaan met meestal dezelfde effekten. De keus waarom iemand een bepaalde massage kiest is dus persoonlijk. De massages waaruit bij ons kan worden gekozen zijn: bedrijfsmassage/stoelmassage, bindweefselmassage, energetische massage, haptonomische ontspanningsmassage, klassieke massage, sportmassage, voetreflexmassage en thuismassage.

Voor meer informatie over de betreffende massages kunt u onze brochure downloaden of kontakt met ons opnemen.